Grøss-medaljen og Arkitekturopprørets Hederspris 2022

Arkitekturopprøret delt ut den gjeve Hedersprisen, og den fryktede Grøss-medaljen, på en festaften i 23. november 2022 på Gamle Rådhus Scene.

Vinneren av Arkitekturopprørets Hederspris 2022 er Ramme Fjordhotell, som fikk 21.7 % av stemmene. På de neste plassene kom Håpets katedral (17.1 %) og Buer Restaurant (15.6 %). Petter Olsen holdt en takketale og har også skrevet et etterskrift om Ramme.

Vinneren av Grøss-medaljen er Nasjonalmuseet, som fikk 22.3 % av stemmene. På de neste plassene kom Skir i Tromsø (13.9 %) og Nye Valentinlyst i Trondheim (11.9 %). Nasjonalmuseet var ikke tilstede under prisutdelingen.

Her er opptak fra prisutdelingen, samt gjenbrukbare bilder og tekst.

Kandidatene til Grøss-medaljen og Hedersprisen var:

Grøss-medaljen

Grøss-medaljen skal tildeles et nybygg som skjemmer sine omgivelser. Det har dessverre ikke vært vanskelig å finne kandidater i denne kategorien. Her presenteres de 11 kandidatene i tilfeldig rekke­følge, og vi ber deg velge nybygget du liker minst:

Arkitektur­opprørets Hederspris

Arkitekturopprørets Hederspris skal gis til et vakkert og veltilpasset nybygg som innbyggerne verdsetter. Her er de 11 kandidatene i tilfeldig rekke­følge, og vi ber deg velge nybygget du liker mest:

Stemmeseddel

Liker minst: ikke avgitt
Liker mest: ikke avgitt

 

Valget er hemmelig. Vi vet ikke hvem du er. Du kan bare stemme en gang. Vi lagrer noen tekniske data for å unngå dobbeltstemmer. Send en epost til pris@arkitekturopproret.no dersom du har spørsmål.

Koden er skrevet av Håkon Wium Lie